Ποιά είναι τα 6 σκεύη που δεν πρέπει να λείπουν από καμία κουζίνα;

Ποιά είναι τα 6 σκεύη που δεν πρέπει να λείπουν από καμία κουζίνα;

Μια καλά εξοπλισμένη κουζίνα σε βοηθά να μαγειρεύεις γρήγορα, εύκολα αλλά και με μεγάλη επιτυχία. Εδώ θα βρεις ό,τι χρειάζεσαι για να κάνεις το μαγείρεμα παιχνιδάκι!

Κατσαρόλες: Μια μικρή με χερούλι για σάλτσες, κρέμες και μαγείρεμα μίας μερίδας  και μια ψηλή και βαθιά για ζυμαρικά, κυρίως σπαγγέτι, μαγειρευτά κρεατικά και σούπες.

Κατσαρόλες

Κατσαρόλες-Φριτέζες

Τηγάνια: Ένα μεγάλο και βαθύ αντικολλητικό για όλα τα σοταρίσματα, για τέλεια τηγανητά όπως κεφτέδες, αυγά, ομελέτες, τηγανιές, κ.ά. και  ένα μικρό για μικρές ποσότητες, ατομικά σαγανάκια κ.α.

Τηγάνια

Τηγάνια-Ταψιά-Μπρίκια

Γκριλιέρα: H γκριλιέρα ή αλλιώς σχαροτήγανο είναι ένα είδος τηγανιού με ραβδώσεις που λειτουργεί ως τηγάνι αλλά και ως grill. Είναι το απόλυτο σκεύος για γρήγορο ψήσιμο σε σχάρα.

Γκριλιέρα

Τηγάνια-Ταψιά-Μπρίκια


Χύτρα ταχύτητας: Κουζίνα χωρίς χύτρα ταχύτητας δεν γίνεται. H χύτρα ταχύτητας είναι το απόλυτο μαγειρικό σκεύος που μειώνει το χρόνο μαγειρέματος αλλά και την ενέργεια που ξοδεύετε. Το αποτέλεσμα ένα: καλομαγειρεμένα φαγητά στον ελάχιστον δυνατό χρόνο.

Χύτρα Ταχύτητας


Χύτρα Ταχύτητας

Μπρίκια: Το μπρίκι ανάλογα το μέγεθος χρησιμεύει από το να φτιάξεις ελληνικό καφέ μέχρι και να βράσεις 2-3 αυγά. Μπορείς να φτιάξεις ότι ρόφημα θες, να ζεστάνεις υγρά για τη μαγειρική, να λιώσεις το βούτυρο κ.α.

Μπρίκια

Μπρίκια

Γάστρα: Το μαγείρεμα στη γάστρα ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα σκεύη μαγειρικής και το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει. Σιγοψήνει μεγάλες ποσότητες κρέατος διατηρώντας τα ζουμερά, νόστιμα και καλοψημένα ενώ θα γευτείς μοναδικά γεμιστά και γιουβέτσι.

Γάστρα
 
Γάστρα

Τώρα που ξέρεις τι πρέπει να πάρεις  το μόνο που μένει είναι η φαντασία κι η όρεξη για να δημιουργήσεις μοναδικά πιάτα.