Τι δεν πρέπει να λείπει από καμία κουζίνα.

Τι δεν πρέπει να λείπει από καμία κουζίνα.

Μεγάλο κομμάτι της διακόσμησης και της οργάνωσης κάθε χώρου αποτελεί η επιλογή των πραγμάτων που πρέπει να υπάρχουν σε αυτόν. Ο χώρος του σπιτιού που απαιτεί αρκετή οργάνωση είναι η κουζίνα μιας και περιέχει πολλά σκεύη και πράγματα που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Ποια είναι όμως όλα αυτά που δεν πρέπει να λείπουν από καμία κουζίνα; Διάβασε παρακάτω και φτιάξε μια λίστα με τα σκεύη και τα απαραίτητα τα εργαλεία που σου χρειάζονται και κάνε την κουζίνα το βασίλειό σου.

 

 

1.            Σετ πιάτων & μπωλ


Το πρώτο πράγμα που κοιτάμε σε ένα δείπνο είναι αρχικά το γεύμα που μας σερβιρίστηκε και έπειτα το πιάτο στο οποίο είναι τοποθετημένο. Αυτό τι σημαίνει; Ότι τα πιάτα ή τα μπολ είναι σημαντικός παράγοντας για την δημιουργία μιας όμορφης εικόνας σε ένα δείπνο. Διάλεξε κάποιο σετ που να ταιριάζει στο προσωπικό σου στυλ, είτε μονόχρωμο είτε με σχέδια. Μην ξεχάσεις όμως να εξοπλιστείς με όλα τα μεγέθη που διατίθενται γιατί πάντα κάπου χρησιμεύουν!

 

2.            Τηγάνια-κατσαρόλες


Τηγάνια και κατσαρόλες. Τα νούμερο 1 σκεύη που δεν γίνεται να λείπουν από την κουζίνα σου. Τα μεγέθη της κατσαρόλας και του τηγανιού ποικίλουν: μικρά, μεγάλα, μεσαία, πλατιά, βαθιά και ανθεκτικά. Χρειάζεσαι σκεύη που πάνω από όλα μαγειρεύουν σωστά και γρήγορα. Σημαντικό επίσης είναι οι κατσαρόλες και τα τηγάνια που αγοράζουμε να είναι καλής ποιότητας  γιατί αλλιώς θα χαλάσουν στη πορεία απ’ τη χρήση.

 

3.            Φόρμες, ταψιά & σχάρες



Με τόσες πολλές συνταγές, η κάθε παρασκευή απαιτεί και διαφορετικά σκεύη. Θέλεις να ψήσεις κουλουράκια; Χρειάζεσαι ένα μεγάλο ταψί.  Πρέπει να ψήσεις ένα κέικ; Θέλεις την κατάλληλη φόρμα. Θέλεις να ακουμπήσεις κάπου το ψωμί που μόλις βγήκε από τον φούρνο για να κρυώσει; Ε.. θέλεις και μια σχάρα.. Άμα να τα πάρουμε ένα ένα δεν θα τελειώσουμε ποτέ. Με λίγα λόγια λοιπόν, το να έχουμε στην κουζίνα μας ένα είδος από αυτά που προαναφέρθηκαν είναι άκρως απαραίτητο.


4.            Βαζάκια για αποθηκευτικό χώρο



Η οργάνωση είναι το παν. Ψάχνεις κάτι; Τσακ ξέρεις σε ποιο βαζάκι είναι και γλυτώνεις από τον χαμό που μπορεί να επικρατεί σε ένα ντουλάπι. Βαζάκια σε διάφορα μεγέθη, χρώματα και σχέδια θα είναι ο βοηθός σου στο να εξοπλίσεις και να οργανώσεις την κουζίνα σου άψογα!

Tip: Για ακόμα καλύτερη οργάνωση μπορείς να αγοράσεις ετικέτες και να τις κολλήσεις στο κάθε βαζάκι αναγράφοντας σε κάθε μια το περιεχόμενο του.

5.            Εργαλεία μαγειρικής



Μια έξυπνη ιδέα εξοικονόμησης χώρου είναι να κρεμάσεις όλα σου τα μαγειρικά εργαλεία σε γαντζάκια έτσι ώστε να είναι ευκολοπροσβάσιμα. Μπορείς να κρεμάσεις τις σπάτουλες, τα πιρούνια, τα σύρματα, τις λαβίδες και τις κουτάλες σου. Επίσης μπορείς να διαλέξεις να αγοράσεις όλα σου τα εργαλεία φτιαγμένα από ίδιο υλικό για να κάνεις την κουζίνα σου να φαίνεται πιο αρμονική και συμμαζευμένη.

6.            Μικροσυσκευές



Στην καθημερινότητα μας χρησιμοποιούμε πολλές μικροσυσκευές. Αν σας αρέσει ο καφές, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην χαρίσετε στην καφετιέρα σας μια μόνιμη θέση στον πάγκο της κουζίνας. Ένα μπλέντερ ή μούλτι χρειάζονται οπωσδήποτε σε κάθε κουζίνα, μιας και η πολτοποίηση τροφίμων απαιτείται στην δημιουργία πολλών γευμάτων. Μια ηλεκτρονική ζυγαριά είναι εντελώς απαραίτητη για μετρήσεις ακριβείας, ιδιαίτερα στη ζαχαροπλαστική. Άλλες σημαντικές μικροσυσκευές είναι ο βραστήρας, η τοστιέρα, , ο στίφτης κα.